beats by dre cheap

Otišao Franjo Kovačević

Franjo Kovačević rođen je u Tuzli 3. marta 1953. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završava u rodnom gradu, a Pravni fakultet u Novom Sadu kao jedan od najboljih studenata u svojoj generaciji.

U novembru 1978 godine dobija prvi posao u Opštinskom javnom tužilaštvu. Godinu dana kasnije polaže pravosudni ispit u Sarajevu, te biva imenovan na mjesto zamjenika javnog tužioca. Funkciju javnog tužioca obavlja do septembra 1980.godine. Iste godine prelazi da radi u Skupštini opštine Tuzla na dužnost sekretara, a kasnije i na dužnost predsjednika Izvršnog odbora opštine Tuzla.

Nakon šest godina provedenih u Skupštini opštine Tuzla, 1986.godine biva imenovan na dužnost Međuopštinskog javnog pravobranioca. U decembru 1989.godine imenovan je na dužnost Opštinskog javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu Tuzla.

Nakon prvih višestranačkoh izbora, odlazi iz općinskog javnog tužilaštva i osniva vlastitu firmu. Prvog juna vraća se u općinu Tuzla, kada je imenovan na dužnost pomoćnika nečelnika Službe za društvene djelatnosti, a nakon reorganizacije na dužnost pomoćnika načelnika za Službu za opću upravu i društvene djelatnosti, koju obavlja sve do svoje iznenadne smrti.

Franjo Koačević također je u Opštini bio zadužen za oblast sporta, kulture, socijalne zaštite. U tom periodu ulaganje u ove oblasti u Opštini Tuzla od 2001. godine povećana su za oko dvadeset puta. Tokom svog života bio je aktivan i u radu kulturno-umjetničkih društava i sportskih organizacija. Bio je predsjednik KUD „Mitar Trifunović-Učo od 1984. do 1985.godine.

Obavljao je razne dužnosti u SD Sloboda, Odbojkaškom klubu „Sloboda“, Rukometnom klubu „Jedinstvo“ i KK „Sloboda“. Predsjednik KK Jedinstvo bio je za vrijeme kada su naše košarkašice bile prvakinje Evrope. Bio je oženjen i ponosni suprug svojoj supruzi Nermini nježni otac kćerke Mirele.

Franjo Kovačević bio je i ostao prijatelj ovog grada. I niko ko živi u Tuzli i Bosni i Hercegovini neće se bez suze sjetiti njegovoga imena.

Iskreno saučešće porodici i kolegama Franje Kovačevića.

MLADI ANTIFAŠISTI TUZLA
http://matz.blogger.ba
07/05/2008 20:15